Palesztin áldozatok Túl-Karmban

Öt palesztint agyonlőttek izraeli katonák kedd este Ciszjordánia északi részén, Túl-Karmban. A hadsereg szerint az áldozatok valamennyien az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű fegyveres csoporthoz tartoztak.

Az izraeliek egyik különleges egysége először egy tizenöt éves palesztin serdülőt lőtt agyon. Palesztin kórházi jelentés szerint a fiú mellkasi lövést kapott. Néhány perccel később a palesztin biztonsági szolgálat bejelentette, hogy az izraeliek saját házában végeztek egy 25 éves palesztinnal, aki az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű fegyveres csoport tagja volt. A csoport közel áll a Jasszer Arafat palesztin elnök vezette Fatah mozgalomhoz. A harmadik és a negyedik palesztin halott személyazonossága egyelőre ismeretlen. Nem sokkal később egy ötödik palesztin is az izraeki katonák áldozata lett.

Az izraeli akció során tíz palesztin sebesült meg. Palesztin szemtanúk szerint a város fölött izraeli harci helikopterek repültek át.

Kedden az izraeli hadsereg különböző ciszjordániai városokban - Betlehem, Rámalláh, Náblusz és Túl-Karm térségében - több palesztint tartóztatott le, akik a feltevések szerint szélsőséges szervezetek tagjai. Egyedül Rámalláhban hét palesztint fogtak el. Az őrizetbe vett palesztinok egyike magas rangú katonai vezető, aki Izraelen belüli terrorakciókat szervezett, illetve ilyenekre adott utasítást - közölte a hadsereg.