Hamarosam bíróság elé kell állnia annak a három francia lesifotósnak, akik fényképeket készítettek a haldokló Dianáról és Dodi Al Fayedről.

 

Magánélet megsértése miatt bíróság elé kell állnia annak a három paparazzónak, akik az autóbalesetet szenvedett, járműbe szorult és haldokló Diana hercegnőről és Dodi Al Fayedről haláluk előtt Párizsban fényképeket készítettek 1997-ben. Franciaországban a pernek csak most lett meg a jogi feltétele, ugyanis egy új törvény szerint az autók belsejét ezentúl személyes térnek tekintik, még akkor is, ha a jármű közúton tartózkodik. A brit hercegnő autóját robogós lesifotósok üldözték Párizsban a tragikus éjszakán.

Az egyiptomi iparmágnás Mohamed Al Fayed korábban fia és szerelme megöléssel vádolta a fotósokat, azonban a francia bíróság szerint nem fotóriporterek okozták a balesetet. A hamarosan induló perben csak a Dodi Al Fayedről készített fotókról lesz szó, ugyanis sem Diana rokonai, sem a brit királyi család nem perelte ezért a fotósokat. Az Alma alagútbeli baleset után készült képek, amelyek eddig nem láttak napvilágot, jelenleg a bíróság tulajdonában vannak. Diana és Dodi mellett a balesetben életet vesztette Henri Paul sofőr is.