Pert indított a McDonald's ellen nyolc elhízott New York-i fiatal. A kereset szerint a gyorsétteremlánc megsérti a fogyasztóvédelmi törvényt, mert nem tünteti fel különböző termékeinek, menüinek nátrium- és zsírtartalmát, így amerikai kamaszok tömegeinek elhízásáért felelős.

Nyolc New York-i tizenéves pert indított a McDonald's ellen. Azt róják fel a gyorsétteremláncnak, hogy az üzleteiben forgalmazott ételek miatt híztak el. A fiatalok véleménye szerint hiba, hogy az éttermekben nem hívják fel a vendégek figyelmét: az árusított ételek, elsősorban a hamburger és a sült krumpli erősen hizlalnak.

A keresetet a manhattani bíróságon nyújtották be. A szöveg szerint az étteremláncot azzal vádolják, hogy amerikai kamaszok tömegeinek elhízásáért felelős, túl magas kalóriaértékű ételeket kínál, és megsérti a fogyasztóvédelmi törvényt, mivel sehonnan nem lehet megtudni különböző termékeinek, menüinek nátrium- és zsírtartalmát.

A nyolc tinédzser rendszeres látogatója volt a gyorséttermeknek, egyikük, a bronxi Gregory Rhymes az elmúlt tizenöt év alatt közel kétszáz kilós lett.