Nagy felháborodás kísérte Londonban azt a nyilvános boncolást, amelyet egy német üzletember holttestén végzett Gunther von Hagens professzor. A szakember vállalta, hogy emiatt akár rendőrségi eljárást is indíthatnak ellene. Az eseményre 500-an juthattak be, de egy tévécsatorna is rögzítette a boncolást.

Nyilvános boncolást tartottak Londonban 170 év óta először. Az eseményt nagy felháborodás kísérte, és akár büntetőeljárás is indulhat a boncolást végző professzor ellen. Gunther von Hagens, aki hírnevét a holttestekből készült kiállításával szerezte, egy 72 éves német férfi testét boncolta fel.

Forrás: MTI

Londonban egy 500 főt befogadni képes galériában tartották a boncolást, és az eseményt egy tévécsatorna is filmre vette. A Scotland Yard-nál megerősítették, hogy rendőrök is részt vettek a rendezvényen. A rendőrséghez körülbelül 30 panasz érkezett az eseménnyel kapcsolatban.

A közönség soraiban néhány orvos is volt, akik szerint a boncolás "megalázó és tiszteletlen" volt. A BBC tudósítója megkérdezett egy szakembert, hogy szerinte etikus volt-e az előadás. "Ne engem kérdezzenek, hanem a közönséget!" - válaszolta az orvos.

A holttestről annyit mondtak el a közönségnek, hogy a férfi üzletember volt, erősen ivott és dohányzott. A nézők reakcióiból kiderült, hogy nehezen viselték, amikor a professzor felvágta a holttestet, és szétfűrészelte a koponyáját. Ezután von Hagens kollégája segítségével felnyitotta a hulla mellkasát, és kivett néhány belső szervet. Ekkor már többen befogták az orrukat, és eltakarták a szájukat.