A cseh hatóságoknak nincs olyan információjuk, hogy terrortámadás készülne a NATO-csúcstalálkozó ellen. A belügyminiszter szerint a rendőrök eddig profi módon oldották meg feladataikat.

A cseh rendőrség a tüntetők elleni háborút már az államhatáron megnyerte - jelentette ki csütörtök esti sajtóértekezletén Jirí Kolár, a cseh rendőrség országos parancsnoka. Nagyon sokat segítettek a külföldi titkosszolgálatok, amelyek mindent megtettek annak érdekében, hogy minél kevesebb ember utazhasson Prágába - mondta Kolár, aki ezzel az együttműködéssel magyarázza, hogy miért kevesebb a tüntető Prágában, mint azt várták. A cseh határőrök mintegy 400 személytől tagadták meg a beutazást az országba. Csütörtök estig nem került sor rendőrök és tüntetők közti összecsapásra.

Stanislav Gross belügyminiszter megismételte: a hatóságoknak nincs olyan információjuk, hogy terrortámadás készülne a csúcstalálkozó ellen. A miniszter szerint mind a biztonsági szolgálatok, mind a rendőrség részéről eddig profi módon oldották meg feladataikat, s minden a legnagyobb rendben működik.