Amerikai fogságban van egy magas rangú al-Kaida vezér, akiről azt feltételezik, hogy kitervelte az amerikai USS Cole hadihajó ellen két évvel ezelőtt elkövetett támadást. Az ádeni kikötőben történt robbantásban 17 amerikai katona vesztette életét.

Amerikai fennhatóságú börtönben van egy magas rangú al-Kaida vezér, akit azzal gyanúsítanak, hogy kitervelte a 2000. októberi merényletet az amerikai USS Cole hadihajó ellen. A két évvel ezelőtti tragédiát egy öngyilkossági szándékkal a hajónak rohanó, robbanószerekkel teli csónak okozta, a robbanás 6-szor 12 méteres lyukat ütött az amerikai hajó oldalán.
  
A magas rangú terroristavezért november elején fogták el, de a körülményekről csak nagyon kevés információt hoztak nyilvánosságra - írja a CNN. Abd al-Rahim al-Nasiri ugyanolyan rangú vezetője az al-Kaidának, mint egy már korábban elfogott terroristavezér, aki fő szervezője volt a szeptember 11-i támadásnak. Az elfogott vezető együttműködik az amerikai nyomozókkal, már több információt is megosztott velük - mondta a CNN-nek egy amerikai illetékes.