Thaiföldön felállították az aerobicozás világrekordját, miután szombaton közel 47 000-en vettek részt az ország miniszterelnöke, Thaksin Shinawatra jelenlétében zajló, egy órás közös tornázáson. A rendezők eredetileg 64 000 embert vártak a bangkoki megmozdulásra, de a heves esőzések miatt végül ennél kevesebben jelentek meg. A programot az egészségtudatos életmód népszerűsítésére rendezték.

A BBC beszámolója szerint az eseményen Thaksin miniszterelnök arra próbálta rábeszélni a résztvevőket, hogy mozogjanak sokat és fogyasszanak tápláló ételeket. A jó példát a thaiföldi tenisz sztár, Paradorn Srichaphan, és az ország egészségügyi minisztere, Sudarat Keyuraphan szolgáltatta. A közös tornázást, ami az egészségtudatos életmód népszerűsítését szolgáló kampány keretében került megrendezésre, a televízió az egész országban élőben közvetítette, hogy a lehető legtöbb ember csatlakozhasson a mozogni vágyókhoz.

A megmozdulás az ország Egészségügyi minisztériuma által szervezett Egészséges testgyakorlás ereje nevű fesztivál részét képezte. A minisztérium a nagyszabású rendezvénnyel a betegségek megelőzésében nélkülözhetetlen egészséges diéták és testmozgás szükségességére kívánta felhívni az emberek figyelmét. A hivatalos statisztikák szerint az ország 62 millió lakosa 2000-ben összesen 92 millió látogatást tett a kórházakban. Thaiföldön az ötödik leggyakoribb halálozási okot pedig olyan krónikus megbetegedések jelentik, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések és a magas vérnyomás.

A közös aerobicozás szervezői a 47 000 ember részvételével zajló eseményt megpróbálják hivatalosan is bejelenteni a Guinness rekordok ellenőreinél. A korábbi rekordot a tömeges aerobicozásban Mexico tartotta, ahol több mint 38,000 ember vett részt egy hasonló megmozduláson Guadalajara városában, 1998-ban.