Egy amerikai luxushajtó több száz utasa betegedett meg vírusfertőzés miatt. A hajó végül kikötött florida közelében, és fertőtlenítik. Azt egyelőre nem tudni, hogy jutott fel a súlyos gyomor- és bélbántalmakat okozó vírus a hajóra.

Több száz utasának vírusos megbetegedése miatt megszakította útját az Amsterdam amerikai luxus óceánjáró és tíz napra lehorgonyzott egy floridai kikötőben, ahol fertőtlenítik.

Mint a Holland America Line közölte, törölték a hajó következő útját. A Miami Herald értesülései szerint az előző utakon több mint hatszáz utas fertőződött meg a súlyos gyomor- és bélbántalmakat okozó vírussal.

Az egyik utas, a tampai illetőségű Steve Graf, aki feleségével együtt a hajón akarta megünnepelni házasságkötése 20. évfordulóját, így számolt be a történtekről: "Kilenc órán át egyfolytában hánytam és úgy éreztem magam, mintha teherautó ment volna át rajtam". Tünetei hat napon át tartottak.

A tömeges megbetegedést okozó vírus vízzel és élelmiszerekkel, valamint a már fertőződött emberekkel való érintkezés útján terjed. Az egyelőre nem ismeretes, hogy miként jutott a vírus a luxushajóra.