Több mint 200 ember halt meg azokban a zavargásokban, amelyek a hét közepén kezdődtek az észak-nigériai Kadunában. Az összetűzésekre a Miss World szépségverseny megrendezése miatt került sor a helyi keresztény és muzulmán közösség tagjai között. A feszült helyzet miatt a hatóságok kijárási tilalmat vezettek be a városban.

A sebesültek számát 600-ra teszik. A szépségverseny szervezői a zavargások miatt bejelentették, hogy a döntőt Nigéria helyett Londonban tartják meg. A döntés nyomán szombaton némileg már csökkent a zavargások intenzitása Kadunában, de a helyszíni beszámolók szerint még mindig robbanásveszélyes a helyzet.

Bár a rendfenntartó erők folyamatosan járőröznek, a város egyes részeiből még mindig újabb zavargásokról érkeznek hírek. A hatóságok a feszült helyzet miatt kijárási tilalmat vezettek be.

Az összetűzéseket az váltotta ki szerdán, hogy megjelent egy olyan újságcikk, amelyet a helyi muzulmánok vallásgyalázónak találtak. A This Day napilap írása ugyanis együtt említette Mohamed prófétát és a világszépségverseny részvevőit. Eleinte főleg a felbőszült muzulmánok léptek fel támadólag, de aztán a keresztények bosszút álltak, és az adok-kapok újabb templomok, illetve mecsetek felgyújtásához vezetett.

Az áldozatok számának növekedéséhez a biztonsági erők akciói is hozzájárulnak. Szombaton több ember maghalt, néhányan pedig megsérültek, amikor a rendfenntartó alakulatok egy nagyobb tiltakozó tömeget próbáltak feloszlatni.