Fegyveresek elfoglaltak egy hindu templomot az India által felügyelt Kasmír területén. A biztonsági erők és a támadók között tűzpárbaj alakult ki, amelynek az első jelentések szerint legalább öt halálos áldozata van.

Két-három fegyveres elfoglalt egy hindu templomot Jammu városában az India által felügyelt Kasmír területén. A hatóságok közlése szerint a támadók azt követően rohanták meg a templomot, hogy felrobbantottak egy taposó aknát felrobbantottak a város zsúfolt bevásárló negyedében.

A templomot elfoglalók és a biztonsági erők között tűzpárbaj alakult ki, amelynek az első jelentések szerint legalább öt halálos áldozata van - jelentette a BBC. A templomban több hívő is tartózkodott, amikor a fegyveresek betörtek.

Közben a városban tartózkodó több száz feldühödött zarándok tüntetni kezdett a templom közelében a közbiztonság hiánya miatt. Nem az első alkalom, hogy a híres Raghunath templomot fegyveresek támadják meg. Márciusban tízen meghaltak és tizenöten megsebesültek egy a mostanihoz hasonló incidens során.