Bocsánatot kért George Bush azért a közlekedési balesetért, amelyben meghalt két kislány Dél-Koreában. Miután felmentették a balesetet okozó amerikai katonákat, hatalmas tiltakozások robbantak ki az kelet-ázsiai országban.

George Bush bocsánatot kért szerdán a dél-koreaiaktól azért az amerikai katonák által okozott júniusi közlekedési balesetért, amelyben meghalt két dél-koreai kislány. Az amerikai elnök megpróbálta lecsendesíteni ezzel a kelet-ázsiai országban kibontakozó tiltakozáshullámot, amelyet a balesetet okozó két amerikai katona múlt heti felmentése váltott ki Dél-Koreában. Az elnök bocsánatkérő üzenetét Thomas Hubbard, az Egyesült Államok szöuli nagykövete ismertette szerdán rendezett sajtóértekezletén.

A Dél-Korea több városában, illetve az országban állomásozó amerikai csapatok támaszpontjainál rendezett tüntetések részvevői követelték annak a megállapodásnak a megváltoztatását, amelynek értelmében a kelet-ázsiai országban állomásozó amerikai katonák esetleges bűncselekményei amerikai katonai bíróságra tartoznak. Dél-koreai bíróság csak akkor léphet fel ilyen esetekben, ha az amerikai katonai igazságszolgáltatás önként átadja neki az ügyet. Az ország területén 37 ezer amerikai katona állomásozik.