Automatafegyverből tüzet nyitott két palesztin az észak-izraeli Beit-Seán autóbusz-pályaudvarán a várakozókra. A támadásban legalább öt ember meghalt, a sérültek száma húsznál is több. Csütörtök reggel Kenyában egyszerre két támadás indult izraeliek ellen: rakétákat lőttek ki egy izraeli repülőgépre, és felrobbantottak egy izraeli tulajdonban lévő szállodát. A rakéták célt tévesztettek, a szállodában 15 ember meghalt.

Automatafegyverekből nyitott tüzet két palesztin az észak-izraeli Beit-Seán autóbusz-pályudvara közelében várakozókra. A támadásban legalább öt ember meghalt - jelentette az izraeli hadsereg rádiója. A Haaretz internetes kiadása szerint tizenhárman súlyos sérüléseket szenvedtek, a sebesültek száma közel harminc.

A jeruzsálemi közszolgálati rádió jelentése szerint csütörtökön este meghalt az észak-izraeli Beit-Seánban végrehajtott terrorista akció egyik súlyos sérültje, s ezzel hatra emelkedett a támadás halálos áldozatainak száma.

A két palesztin fegyveres a jobboldali Likud párt szavazóhelyisége előtt várakozó emberekre lőtt rá, akik épp a párt vezetőjének személyére adják le voksukat. Azv izraeli lap szerint gránátokat is dobtak a várakozók közé a támadók. A két fegyverest végül a kiérkező bizonsági egységek lőtték agyon. Az egyik palesztin robbanóanyagokkal felszerelt övet viselt.

A merényletet az Al-Aksza Mártírjai Brigádok, a Fatah fegyveres szárnya vállalta magára.

Csütörtök reggel Kenyában egyszerre két támadás indult izraeliek ellen: rakétákat lőttek ki egy izraeli repülőgépre, és felrobbantottak egy izraeli tulajdonban lévő szállodát. A rakéták célt tévesztettek, a szállodában 11 ember meghalt.

A dél-afrikai Pretoriában csütörtökön bezárták az izraeli nagykövetséget, mert olyan információk jutottak az izraeli biztonságiak tudomására, hogy terrortámadás készül a követség ellen.