Letartóztatták a montenegrói helyettes államügyészt

Lánykereskedelem és prostitúcióra való kényszerítés miatt őrizetbe vették Montenegró helyettes államügyészét. A hálózat után régóta nyomoz a rendőrség, és nem kizárt, hogy az ügynek lesznek még olyan érintettjei, akik magas köztisztségeket foglalnak el az állami szervekben.

A podgoricai tömegtájékoztatás vasárnap adott hírt arról, hogy a rendőrség szombaton késő este letartóztatta Zoran Piperovicot. A helyettes államügyész mellett rendőrkézre került több más személy is, aki állítólag részt vett a lánykereskedelemmel és prostitúcióval foglalkozó kiterjedt bűnszövetkezetben. Piperovic tagadja, hogy bármi köze lenne a bűnhálózathoz. Azt állítja, hogy valaki "csúnyán belemártotta az ügybe", aminek - mondja - nagyon súlyos következményei lesznek.

A hálózat után régóta nyomoz a rendőrség, és nem kizárt, hogy az ügynek lesznek még olyan érintettjei, akik magas köztisztségeket foglalnak el az állami szervekben. A rendőrkézre került ugyanis egy moldovai prostituált, aki súlyos lelki megrázkódtatáson esett át: fogvatartói kínozták és különféle fajtalanságokra kényszerítették őt. A moldovai lány vallomást tett, és megnevezett több olyan politikust, bírósági és rendőrségi tisztségviselőt, akiknek ferde hajlamait ki kellett szolgálnia. A gyógykezelés alatt álló prostituált a rendőrség oltalma alatt áll.