Palesztin települést szálltak meg az izraeliek

Az izraeli hadsereg szombat este megszállt egy palesztin települést és egy menekülttábort a Gázai övezetben. A katonák arra készülnek, hogy lerombolják az Izrael elleni támadásokban részt vevő palesztin családok házait.

Harminc izraeli harckocsi és páncélozott jármű nyomult be szombaton a palesztin ellenőrzés alatti övezet belsejébe, a Gázai övezet északi részén lévő Bét Lahija településre, valamint a Dzsabalija menekülttábor környékére helikopterek fedezete alatt. Harckocsikkal vették körül a mecsetet is. Palesztin források arról számoltak be, hogy nincs elektromos áram.

Az izraeli egységekkel talajgyaluk is tartottak, hogy lerombolják az Izrael elleni támadásokban részt vevő palesztinok családjának házait. Szemtanúk szerint lövöldözés is kialakult, amelyben több palesztin megsérült.

A kenyai Mombasában csütörtökön öngyilkos merénylők robbantottak egy hotelban, és ezzel egy időben két rakétát lőttek ki egy izraeli repülőgépre. A támadásokban kilenc afrikai, három izraeli - közöttük két gyerek -, továbbá három merénylő vesztette életét. Aznap délután Észak-Izraelben palesztinok hat izraelit lőttek agyon az utcán.

KAPCSOLÓDÓ CIKK