Izraeli katonák hétfőn agyonlőttek egy palesztint Túl-Karm közelében, egy palesztin pedig két hónappal ezelőtti sérüléseibe halt bele. Szintén hétfőn letartóztattak egy palesztin szélsőségest, aki távcsöves puskával ölte meg egy izraeli telepes csecsemőjét Hebron közelében

A 28 éves palesztin férfi a Ciszjordánia északi részén lévő palesztin várostól nem messze, egy zsidó település közelében köveket hajigált a telepesek felé. A hadsereg közlése szerint azért nyitottak tüzet rá a katonák, mert nem volt hajlandó igazolni magát, és a figyelmeztető lövésekre sem reagált.

Egy palesztin fiatal, akit két hónappal ezelőtt sebesítettek meg a Gázai övezetben lévő Hán-Júniszban, hétfőn belehalt sérüléseibe - közölték jordániai kórházi források. Az újabb palesztin áldozatokkal 2756-ra emelkedett a 2000 szeptembere óta tartó erőszakhullám halottainak száma. Az AFP összesítése szerint 2028 palesztin és 678 izraeli vesztette életét az összecsapásokban és merényletekben.

Izraeli katonák hétfőn letartóztattak egy palesztin szélsőségest, akit azzal gyanúsítanak, hogy hónapokkal ezelőtt megölt egy tíz hónapos izraeli csecsemőt. A tettes Hebron közelében egy zsidó településnél követte el a gyilkosságot a Tanzim nevű fegyveres csoport helyi vezetőjének utasítására.

A Sin Bet, az izraeli belbiztonsági szolgálat közleménye szerint a 26 éves palesztin távcsöves puskával ölte meg a csecsemőt, és megsebesítette apját is. A támadás után rövid ideig fogva tartották, kihallgatták, majd elengedték őt.