Tíz hónap múlva áll bíróság elé az a férfi, akit azzal vádolnak, hogy kiskorú fogadott fiával együtt október 2. és 24. között Washington, Maryland és Virginia államokban tíz embert lőttek agyon, hármat pedig megsebesítettek. Virginiában, ahol a férfi ügyét tárgyalják majd, érvényben van a halálbüntetés.

Pontosan tíz hónap múlva, 2003. október 14-én kezdődik a sorozatgyilkossággal vádolt washingtoni rém, John Allen Muhammad bírósági tárgyalása. Erről döntött csütörtökön egy virginiai bíró, aki ugyanakkor elrendelte azt is, hogy kamerákat ne engedjenek be a tárgyalóterembe, azaz egyetlen televíziós állomás sem közvetítheti majd az eljárást.

A 41 éves John Allen Muhammadot és fogadott fiát, a 17 éves Lee Boyd Malvót október közepén tartóztatták le, azzal gyanúsítva őket, hogy október 2. és október 24. között Washington, Maryland és Virginia államokban tíz embert lőttek agyon, hármat pedig megsebesítettek. Az áldozatok 13 és 72 év közöttiek voltak, s minden esetben egyetlen golyó végzett velük.

John Allen Muhammad a Virginia állambeli Manassasban áll bíróság elé többrendbeli gyilkosság és terrorizmus elkövetésének vádjával. Washingtontól és Marylandtől eltérően Virginiában érvényben van a halálbüntetés, sőt a virginiai törvényeknek megfelelően halálbüntetéssel sújthatók azok is, akik a bűntett elkövetésének idején még kiskorúak voltak.

Ez vonatkozik a tettestárs Lee Boyd Malvóra, akit azzal vádolnak, hogy a gyilkosságsorozatból legalább egyet ő követett el. Mindazonáltal Malvo perének kezdetét még nem tűzték ki. Muhammad bírósági tárgyalása mintegy két hónapig tarthat.