Megtámadták az ENSZ-konvojt Afganisztánban

Támadás ért Afganisztánban egy ENSZ-konvojt: az ismeretlen támadók egy gépjárművet elraboltak, az incidensben azonban senki sem sebesült meg.

Kabul

Mint egy ENSZ-szóvivő csütörtökön Kabulban újságíróknak elmondta, az incidens még szerdán történt az afgán fővárostól 120 kilométerre délnyugatra lévő Gazni város közelében.

Az ENSZ afganisztáni aknaszedéssel foglalkozó ügynökségének (MACA) munkatársai három gépkocsival utaztak Kabulból Gazniba, s már ez utóbbi település közelében jártak, amikor fegyveresek útjukat állták. Az első két gépkocsi átjutott a támadók vonalán, a harmadik azonban megállt, miután a fegyveresek rálőttek a járműre.

A támadók hatalmukba kerítették a gépkocsit, amelynek négy utasát néhány kilométerrel távolabb kitették, majd elhajtottak az afgán-pakisztáni határ felé. Az utasokra később a gazni rendőrség talált rá, amelyet az első két kocsi utasai riasztottak. Afganisztánban nem ez az első ilyen jellegű támadás, bár az utóbbi időben a hasonló esetek ritkábbá váltak - tette hozzá a szóvivő az AFP szerint.