Rakétatámadás végzett egy afgán katonával

Legalább egy katona életét vesztette az afganisztáni Kandahárban, amikor támadás ért egy katonai járművet. Szombaton egy amerikai katonával végeztek ismeretlen fegyveresek az afgán-pakisztán határ közelében.

A BBC közlése szerint egy afgán katona meghalt, három másik pedig megsebesült, mikor autójuk felrobbant az afganisztáni Kandahárban. Az MTI jelentése szerint az eset során két katona vesztette életét, és öt sebesült meg.

Az első hírek szerint távirányítású bomba robbantotta fel az autót, a későbbi jelentések azonban már rakétatámadásról számolnak be. Az egyik helyi rendőr nyilatkozata szerint az autóra akkor lőttek ki rakétát, mikor a katonák éppen el akarták hagyni a várost.

Egy szervezet sem vállalta a felelősséget a merényletért, de a rendőrség gyanúja szerint az al-Kaida terrorszervezet tagjai - tálib szökevényekkel közösen - támadtak rá a katonákra.

A BBC tudósítója emlékeztet arra, hogy Kandahár az országot korábban vezető tálibok bázisa volt, és a helyiek továbbra is támogatják iszlám katonai szervezeteket.

Szombaton egy amerikai katona is életét vesztette Afganisztánban, amikor a pakisztáni határ közelében fegyveres támadás érte.

KAPCSOLÓDÓ CIKK