Repülőgépbaleset Iránban

Lezuhant egy ukrán utasszállító repülőgép hétfő este a közép-iráni Iszfahán város közelében: a fedélzeten tartózkodó 46 ember életét vesztette.

Az Antonov típusú gép Törökországból tartott Iszfahánba, és helyi idő szerint nem sokkal este hét óra után tűnt el a radarképernyőkről - közölte az iráni polgári légi közlekedési igazgatóság szóvivője. Az iráni televízió szerint a gép Aliabád falu mellett csapódott a földbe.

A pakisztáni látogatáson tartózkodó Ahmad Horam iráni szállítási és útügyi miniszter a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva közölte, hogy a gép fedélzetén tartózkodó 46 személy - az utasok és a személyzet tagjai - életét vesztette.

Az utasok többsége televíziós híradások szerint ukrán állampolgár volt. Az iráni tévé szerint az utasok repülésügyi szakértők voltak, akik egy új repülőgép kipróbálása érdekében utaztak Iszfahánba.

Egyelőre nem tudni, hogy a repülőgép milyen okból zuhant le. A mentőalakulatok a gép becsapódása után néhány órával a szerencsétlenség helyszínére érkeztek.