Meghalt három palesztin férfi az izraeli katonákkal folytatott tűzharcban csütörtökön. Az Iszlám Dzsihád egyik aktivistája azért vesztette életét, mert ellenállt, amikor le akarták tartóztatni, ezért a katonák lelőtték a rájuk támadó férfit. Két másik palesztin pedig akkor halt meg, amikor tüzet nyitottak egy izraeli katonai támaszpontra. A katonák őket is lelőtték.

Izraeli katonák lelőtték az Iszlám Dzsihád iszlám szélsőséges csoport egyik helyi vezetőjét Ciszjordániában - jelentette a BBC. A katonák a terrorcselekmények szervezésével gyanúsított férfit akarták elfogni, de a palesztin férfi tüzet nyitott a katonákra. A tűzharcban a palesztin életét vesztette, négy izraeli katona pedig megsebesült az összetűzésben.

Ezt megelőzően a Gázai övezetben is tűzharc robbant ki izraeli katonák és a Hamász radikális iszlám szervezet két aktivistája között. Az aktivisták feladata egy zsidó telepet őrző izraeli egységek mozgásának megfigyelése volt. Az izraeli hadsereg szerint a palesztinok megközelítettek egy ellenőrző pontot, és rálőttek a járőrre. Ezután lőtték le őket a katonák.

Az izraeli hatóságok az utóbbi időben biztonsági övezeteket alakítottak ki a zsidó telepesek által lakott környékeken, hogy elejét vegyék a palesztin támadásoknak, merényleteknek. Emellett több gyanús palesztint is letartóztattak azok közül, akik terrorcselekmények szervezésével gyanúsíthatók.