Egy amerikai katona tűzharcban megsérült vasárnap Afganisztán keleti részén, a pakisztáni határ közelében. Ugyanebben a térségben december 21-én ismeretlen támadók megöltek egy amerikai katonát, egy másikat pedig megsebesítettek. 

Az amerikai hadsereg hétfői közlése szerint előbb a Kabul közelében elterülő bagrami légitámaszponton levő amerikai tábori kórházban látták el a sebesültet, majd alaposabb kezelésre a németországi Landstuhl katonai kórházába vitték. Az amerikai katonai illetékesek semmilyen részletet sem kívántak közölni a tűzharcról.

December 21-én ismeretlen támadók megöltek ugyanebben a térségben egy amerikai katonát, egy másikat pedig megsebesítettek. A pakisztáni határ térségében voltak az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet fegyvereseinek legerősebb támaszpontjai a tavalyi afganisztáni háborúig, amelyben az amerikai erők különféle helyi fegyveres csoportokkal összefogva felszámolták a terroristák erődítményrendszerét. A szétszórt al-Kaida-osztagok tagjai hírszerzési értesülések szerint az afgán-pakisztáni határ térségében bujkálnak.