Valószínűleg az iszlám törvénykezés, a saría jegyében vágták le a kezét Olaszországban egy 19 éves férfinak. A vérző fiatalra egy torinói utcán találtak rá, majd kórházba szállították. Az áldozat sem a rendőröknek, sem az orvosoknak nem árulta el, mi történt vele.

Egy Olaszországban élő fiatal marokkóit a szigorú iszlám törvénykezés, a saría jegyében kézlevágással büntettek honfitársai. Ezt a torinói rendőrség jelezte, amely szerint az eset körülményei még nem tisztázottak, de minden jel arra vall, hogy ez történt.

Szilveszter éjszakáján, egy torinói utcán fekve találták a levágott kezű, vérző, 19 éves fiatalembert. Kórházba szállították, és megműtötték. Az ifjú marokkói nem mondta el sem az orvosoknak, sem a rendőröknek, hogy mi történt vele, de mivel más sérülése nem volt, mint a friss kézamputálás, a hatóságok nagyon valószínűnek tartják, hogy összetűzésbe kerülhetett szintén Olaszországban élő honfitársaival, akik a saría jegyében ezzel a büntetéssel sújtották.

A saría drákói törvényei értelmében gyakori a végtaglevágással való büntetés, különösen lopásért és a hasonló jellegű bűncselekményekért szokták kiszabni azokban az országokban, ahol az iszlám jog hatályos.

A most megcsonkított marokkói fiatalembernek egyszer volt dolga az olasz rendőrséggel: tavaly nyáron kábítószer-kereskedelem gyanújával átmenetileg őrizetbe vették, de semmit sem tudtak rábizonyítani. Nem ismeretes, hogy van-e összefüggés ilyen irányú feltételezett tevékenysége és megcsonkítása között.