Egy kisrepülő pilótája vasárnap Frankfurtban azzal fenyegette meg a repülésirányító központot, hogy nekivezeti gépét az Európai Központi Bank épületének, ha nem teljesítik követelését. A pilóta azt kérte, hogy beszélhessen Charles Resnickkel, aki az 1986-ban szerencsétlenül járt Challenger űrhajó egyik elhúnyt pilótájának testvére. A gép több mint egy órás körözés után leszállt, a pilóta megadta magát.

A frankfurti repülőteret - amely Európa egyik legforgalmasabb légikikötője - lezárták, mikor a hatóságok értesültek róla, hogy egy egymotoros kisgép röpköd Frankfurt belvárosa fölött. A rendőrség illetékesei a CNN-nek elmondták, hogy a gépet délután 3 óra 52 perckor lopta el az ismeretlen pilóta Babenhausenben, 15 kilométerre délkeletre Frankfurttól.

Forrás: EPA

A kisgépet egy helikopter vette üldözőbe. A helikopter pilotája megpróbálta a város légterén kívül leszállásra kényszeríteni a repülőt. Két harcigépet pedig készültségbe helyeztek arra az esetre, ha a gépet le kellene lőni.

A CNN tudósítója elmondta, hogy a gép alacsonyan, a frankfurti belváros felhőkarcolói között repült. A gép többször is veszélyesen megközelítette a legmagasabb épületeket, de az utolsó pillanatban mindig irányt változtatott.

Az eseményeket több ezren figyelték az utcákon. A rendőrség felszólította az embereket, hogy maradjanak távol a hidaktól. Azt a hatóságok sem tudták megmondani, hogy a pilóta rendelkezik-e bármilyen fegyverrel. A rendőrség folyamatosan kapcsolatban volt a pilótával, aki felvette a kapcsolatot több német televízióval is.

Forrás: EPA

A pilóta végül azt követően hagyott fel fenyegetésével, hogy beszélhetett Charles Resnickkel, a Challenger egyik életét vesztett űrhajósának testvérével. A DPA német hírügynökség által Franz-Stefan Strammbachnak nevezett pilóta ezt követően biztonságosan leszállt a géppel és megadta magát. A férfit a rendőrség letartóztatta.

Az akció miatt több felhőkarcolót is kiürítettek a városban, az utcákat pedig megtisztították a rendőrök.