Hetedik letartóztatás a ricin miatt Londonban

Újabb embert vett őrizetbe a Scotland Yard Londonban. Az észak-afrikai férfi nemzetiségét nem közölték. A brit rendőrség azután kezdett nyomozásba, hogy néhány napja biológiai fegyver előállítására alkalmas erős mérget találtak afrikaiak londoni lakásán.

A hetedik embert vette őrizetbe a Scotland Yard kedden azután, hogy néhány nappal ezelőtt biológiai fegyver gyártására alkalmas, ricin nevű mérget és ricin előállításához használt eszközöket találtak észak-afrikaiak londoni lakásában. A 33 éves férfi, akinek nem árulták el a nemzetiségét, észak-londoni letartóztatásáról szerdán számolt be a brit rendőrség.

Korábban hét embert vettek őrizetbe az ügyben a terrorizmusellenes törvény alapján, de egy nőt utóbb elengedtek. A nyomozók attól tartanak, hogy a gyanúsítottak máshol is őrizhetnek ricint. Vizsgálják esetleges kapcsolatukat az al-Kaida terrorszervezettel is - olvasható a BBC internetes oldalán.

A ricin veszedelmes méreg - írja az MTI. Nincs ellenszere, a megmérgezett személy néhány napon belül meghal. Előállítása viszonylag egyszerű, így könnyen alkalmazható biológiai fegyverként. Az al-Kaida is kísérletezett vele, harcosainak Afganisztánból való elűzése után jelentős készletet találtak a terroristák egy kabuli rejtekhelyén.