Fegyveresek kis csoportja szerdán Szíria felől behatolt izraeli területre, s tűzharcba keveredett izraeli katonákkal, akik egyiküket megölték.

Az incidens a Golán-fennsíktól délre eső völgyben, az izraeli-szíriai-jordániai határ találkozásánál történt. A behatoló fegyveresek egyikét elfogták, a csoport egy másik tagja visszamenekült Szíriába - jelentette az izraeli rádió. Katonai források beszámolója szerint szíriai területről is megpróbálták támogatni a behatolókat.

Hírügynökségek megjegyzik, hogy a hasonló incidensek meglehetősen ritkának számítanak az egyébként ellenséges viszonyban lévő két ország között. Legutóbb 2001 szeptemberében történt hasonló eset, amikor izraeli katonák fegyvereket találtak a határ közelében, a behatoló azonban valószínűleg visszaszökött Szíriába.

Izraeli katonai források ismeretlen fegyvereseket említettek a történtekkel kapcsolatban. A szíriai külügyminisztérium szóvivője nem volt hajlandó kommentálni az incidenst.

Izraeli katonai és hírszerző források korábban többször is jelezték, hogy szélsőséges csoportok megpróbálnak újabb Izrael-ellenes frontot nyitni Libanon és Szíria felől.