A Hamász öngyilkos merényletekre buzdítja az irakiakat

A Hamász egyik vezetője pénteken Dzsabalija menekülttáborában amerikaiak elleni öngyilkos merényletekre buzdította az irakiakat. A palesztin terrorszervezet az ellenállásnak ezt a módját gyakorolja az intefáda megkezdése óta Izraellel szemben, a merénylők családját Irak dollármilliókkal támogatja.

Abdelaziz al-Rantiszi, a Hamász nevű szélsőséges iszlám szervezet egyik vezetője a Gázai övezetben lévő Dzsabalija menekülttáborban tüntetők előtt sürgette: hozzák létre a mártír akciókra hajlandó irakiak hadseregét. Indítványozta továbbá, hogy készítsenek több tízezer, robbanóanyagot tartalmazó övet.

"Robbantsátok fel magatokat az amerikai hadsereg elleni harcban, bombázzátok őket Bagdadban" - hangoztatta al-Rantiszi, egyúttal arra szólítva fel az összes arab állam lakosságát, hogy égessenek fel mindent az amerikaiak lába alatt.

A tüntetést az amerikaiak Irak elleni háborús előkészületei elleni tiltakozásul szervezték. Résztvevői amerikai, izraeli és brit zászlókat égettek, Amerika-ellenes jelszavakat kiáltoztak.

A Hamász már a palesztin felkelés kezdete előtt is öngyilkos merényletek tucatjait hajtotta végre Izraelben. Irak sok millió dollárt fizetett az öngyilkos merényleteket végrehajtó palesztinok hozzátartozóinak.