Visszafordult a Concorde

Technikai hiba miatt vissza kellett fordulnia egy New Yorkba tartó Concorde-nak, mivel a pilóták nem tudták a hangsebesség eléréséhez szükséges pozícióba állítani a gép pilótafülkéjét.

Nem sokkal a felszállás után vissza kellett fordulnia vasárnap egy Amerikába tartó Concorde-nak, mivel meghibásodott a pilótafülkét vízszintes helyzetbe pozicionálló hidraulika - nyilatkozta az Air France szóvivője. A gép minden probléma nélkül, egy óra húsz perccel felszállása után landolt a Charles de Gaulle repülőtéren.

A Concorde az egyetlen szuperszonikus utasszállító gép a világon, amelynek technikai okokból, hogy a kezelőszemélyzet a földön a optimális legyen a látása, a pilótafülkéjét úgy építették, hogy az menet közben tizenkét fokos szögben meg tudja változtatni pozícióját.

A visszafordulni kényszerülő gép pilótái nem tudták "kiegyenesíteni" a gépet, amely pozíció elengedhetetlen a hangsebesség túllépéséhez.

A visszafordult gép utasait egy másik Concorde szállította két óra késéssel New Yorkba. Az Air France szerint az utasok nem voltak veszélyben.