Továbbra is szennyez a Prestige

Két hónappal a Prestige tartályhajó elsüllyedése után, még mindig olajszennyeződések érkeznek a francia és spanyol tengerpartokra. Vasárnap 800 tűzoltó, katona és önkéntes tisztogatta az Arcachon és Biarritz közötti partszakaszt és nem ritkán palacsinta nagyságú olajréteget találtak.

 

Két hónappal a Prestige tartályhajó elsüllyedése után, még mindig olajszennyeződések érkeznek a francia és spanyol tengerpartokra. Vasárnap 800 tűzoltó, katona és önkéntes tisztogatta az Arcachon és Biarritz közötti partszakaszt és nem ritkán palacsinta nagyságú olajréteget találtak. A rossz idő akadályozta a tisztítást így a speciális hajók és a járőrhajók is megállásra kényszerültek. Egy újabb nagy kiterjedésű olajfoltot fedeztek fel Bordeaux partjaitól 220 kilométerre.

A kettétört hajó a spanyolországi Galicia partjaitól 270 kilométerre, 3500 méter mélységben fekszik a tengerfenéken. Tartályaiban még 50 ezer tonna olaj található, s mivel a katasztrófa idején majdnem két tucat repedés keletkezett a törzsön, továbbra is szennyezi környezetét, olajat engedve a tengerbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKK