Túszdráma egy orosz óvodában

Egy orosz óvodát megtámadó túszejtő százezer rubelt - mintegy 800 ezer forintot - autót, pisztolyt, golyóálló mellényt, valamint kábítószert és vodkát követelt foglyai életéért cserébe. A 28 éves férfi három gyermeket és három alkalmazottat tartott fogva több órán át hétfőn az orosz Távol-Keleten fekvő Amuri terület Magdagacsi városában, míg a kommandósok ártalmatlanná nem tették.

A túszejtő a 28 éves, többszörösen büntetett előéletű Sztanyiszlav Tyereskov kislánya az érintett óvodába jár, így a férfi sokszor megfordult az épületben. A férfi késsel fenyegetett meg három alig négyéves gyermeket és két óvónőt, majd foglyait az igazgatói irodába vitte, ahol az intézmény vezetőjét is fogságba ejtette.

A kommandósok pszichológusok segítségével próbálták jobb belátásra bírni a támadót, de miután ez nem vezetett eredményre, a roham mellett döntöttek.

Az óvoda felrobbantásával fenyegetődző terrorista súlyosan megsebesült - ártalmatlanná tétele után kiderült, hogy csak drótokat erősített a testére, de pokolgép nem volt nála -, a túszok sértetlenül szabadultak ki.

A túszdráma kezdetekor az óvodásokat - köztük a túszejtő kislányát - és az intézmény dolgozóit evakuálták.