A tiltakozó rendőrök kiharcolták további alkalmazásukat. A macedón rendőrök azután kezdték el a fegyveres zendülést, hogy alakulatukat fel akarta oszlatni a belügyminisztérium.

Megállapodtak a zendülő rendőrök és a belügyminisztérium Macedóniában, így véget ért a Szkopje-Pristina főútvonal két napig tartó blokádja.

A kormány beleegyezet, hogy zendülők közül 600 rendőrt továbbra is a rendőrség illetve a hadsereg kötelékében alkalmaz. Az "Oroszlánok" elnevezésű különleges rendőri alakulat tagjai azért lázadtak fel, mert egységüket a belügyminisztérium feloszlatta.

Elégedettek a zendülők a megállapodással, mondta szóvivőjük, Toni Mihajlovszki.

Az egység másik fele, további 600 rendőr nem kap állami munkahelyet. Mihajlovszki szerint egyedül kell boldogulniuk, mert a megállapodás rájuk nem vonatkozik: csupán azokat helyeznek át más alakulatokba, akik 2001. január 12-e előtt csatlakoztak az "Oroszlánokhoz".

Az "Oroszlánok" úttorlaszának felszámolására a Tigrisek" nevű egységet vezényelte ki a belügyminisztérium. A lázadók azonban fegyvert fogtak bajtársaikra, és tárgyalásokat kezdeményeztek.

A megbeszélés eredményeképpen született kompromisszum szerint az "Oroszlánok" alakulat megszűnt létezni.