Lezuhant Dél-Koreában egy amerikai U-2-es kémrepülőgép, Szöultól délre, a pilótának sikerült katapultálnia, azonban a gép roncsai három embert megsebesítettek.

Az YTN szöuli televízió vasárnapi jelentését a lezuhant gépről a dél-koreai védelmi tárca is megerősítette, az amerikai légierő beismerésére hivatkozva. A gép pilótájának sikerült katapultálnia és túlélnie a szerencsétlenséget, a lezuhant gép roncsai azonban három embert megsebesítettek a földön.

Dél-koreai katonai források közlése szerint a gép a fővárostól 50 kilométernyire levő Anszon városkánál zuhant lakott területre. Az U-2-es egy autósbolt, illetve egy lakóház mellett csapódott be - a közelben lévő földeken három ember könnyebben megsebesült -, s a katasztrófát követően mindkét épület kigyulladt.

Az U-2-est már csaknem fél évszázada használják az amerikaiak magassági légi felderítésre. A több mint 20 ezer méteres magasságban is tevékenykedni képes kémrepülőgépet egy pilóta vezeti. Az U-2-esek a Koreai-félsziget déli részén fekvő amerikai bázison állomásoznak, s az észak-koreai partvidék mentén végeznek rendszeres felderítő repüléseket. A szerencsétlenül járt kémrepülőgép egyes források szerint a katasztrófa helyszínének közelében lévő oszani amerikai bázisról szállt fel. Dél-Koreában jelenleg 37 ezer amerikai katona állomásozik.