Február 4-én kezdi az EU-csatlakozás elleni kampányát a Szabad Magyarországért Mozgalom. Elsőként röplapokat fognak osztani, később azonban előadásokat és tömegdemonstrációkat is szerveznek. A mozgalom - amelynek az Erzsébet-hídi tüntetés egyik szervezője is tagja - az EU-csatlakozást népszerűsítő közalapítványhoz fordult, hogy pénzt kapjon a kampányra.

Az uniós csatlakozás hazai ellenzői tömegdemonstrációkkal, előadások megtartásával és szórólapokkal kívánják elérni, hogy az április 12-i népszavazáson minél többen mondjanak nemet az integrációra. Az ellenkampányt a Szabad Magyarországért Mozgalom (SZMM) szervezi, amely január elején alakult harminc szervezet - köztük a Szent Korona Társaság, Kék Szalag Társaság és a Honfoglalás 2000 Egyesület - részvételével - írja a Népszabadság.

Az SZMM vezetője, Halász József a lapnak nyilatkozva elmondta, február negyedikén kezdik el a kampányt szórólapok terítésével. Emellett előadásokat is fognak tartani, és a Népszabadság információi szerint tömegdemonstrációkra is sor kerül majd.

A mozgalom budapesti akciócsoportjának vezetője, Budaházy György a Népszabadságnak elmondta, támogatásért fordultak a csatlakozás népszerűsítéséért létrejött Európai Unió Kommunikációs Közalapítványhoz. A tavaly júniusi törvénytelen Erzsébet-hídi tüntetést egykori szervezője szerint ugyanis a közalapítvány kétmilliárdos költségevetéséből juthat pénz az ellenzők számára is. Budaházy szerint Írországban az ellenkampány szervezői is kaptak központi támogatást.