Leleplezték Európa legnagyobb drogüzemét

A szerbiai rendőrség leleplezte Európa legnagyobb, szintetikus kábítószert gyártó üzemét. A Szerbiában gyártott drogot a Távol-Keleten értékesítették. Több mint 30 embert őrizetbe vettek, és lefoglalták a 10 millió eurót érő készletet.

A szintetikus kábítószert gyártó üzemnek Belgrádban, Nova Pazovában, Stara Pazovában és Simanovciban voltak laboratóriumai. A belgrádi rendőrség a szerbiai titkosrendőrség és terroristaelhárító osztag közreműködésével néhány napja csapott le a bűnbandára, őrizetbe vett több mint harminc személyt, közülük 18-at már előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság.

Milan Obradovic fővárosi főkapitány közölte, hogy, a razzia során lefoglaltak húsz tonna, kábítószer előállításhoz szükséges nyersanyagot és több mint kétmillió kábítószer-tablettát. Értékük meghaladja a tízmillió eurót. A droggyártó laboratóriumokat egy belgrádi orvos működtette. A kábítószert a szerbiai piacon és a Távol-Keleten értékesítették.

Obradovic szerint ez volt a szerbiai rendőrség eddigi legnagyobb akciója, amely majd egy évig tartott. A nyomozásban és a razziában 312 belgrádi rendőr, 98 titkosrendőr és a terroristaelhárító osztag 30 tagja vett részt, akik összesen 35 létesítményt kutattak át.