Elengedték a Nápolyban őrizetbe vett 28 pakisztánit

Szabadon engedtek 28 pakisztánit, akit még januárban vett őrizetbe az olasz rendőrség, mert a náluk talált robbanószerek és feljegyzések miatt arra gyanakodtak, hogy terrortámadásra készülnek. A bíró viszont nem találta elegendőnek a bizonyítékokat.

Megfelelő bizonyítékok hiányában szerdán szabadon bocsátották azt a 28 pakisztáni állampolgárt, akit január végén vettek őrizetbe az olasz hatóságok Nápolyban. A csoport tagjait azzal gyanúsították, terrortámadást terveztek a NATO dél-európai parancsnoksága és esetleg más célpontok ellen is.

A RAI olasz televízió jelentése szerint egy kilogramm robbanóanyagot, 70 méter gyújtózsinórt és több detonátort találtak a pakisztániak belvárosi szállásán Nápolyban. A náluk lévő térképeken pedig jelölések, feljegyzések voltak, elsősorban a városhoz közeli Bagnoliról, ahol a NATO dél-európai parancsnoksága működik, valamint Nápoly nemzetközi repülőteréről.

A pakisztániak őrizetbe vételekor az olasz rendőrség közleményben tudatta, hogy felszámolta az al-Kaida terrorhálózat egyik feltételezett sejtjét. A bíró azonban nem találta elegendőnek a bizonyítékokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK