Órákon keresztül nem engedtek fölszállni egyetlen gépet sem a londoni Gatwick repülőtérről, miután csütörtökön az egyik utas csomagjában gránátot találtak. A férfit őrizetbe vették, az egyik terminált kiürítették és átvizsgálták.

Éles gránátot találtak egy venezuelai férfinél az egyik londoni repülőtéren csütörtök délután. Az utas Kolumbiából érkezett London második legfontosabb repterére, a Gatwickre a British Airways járatán. A gránátra az egyik csomagjában bukkantak rá a repülőtéri hatóságok. A férfit a terrorizmus-ellenes törvény alapján őrizetbe vették.

Erről Sussex tartomány rendőrségi szóvivője számolt be csütörtök este. Biztonsági okokból a repülőtér északi terminálját azonnal kiürítették, az érkező járatokat órákig másik terminál fogadta. Felszállni egyetlen gépet sem engedtek.

A londoni Heathrow repülőtér szélén csütörtökön ugyancsak őrizetbe vettek két embert, akiknek kocsiját a rendőrök megállították. Azt azonban nem közölték, hogy mi miatt volt szükség az őrizetbe vételükre.

Kedd óta példátlan biztonsági intézkedések vannak érvényben Londonban, a Heathrow-t páncélosokkal megerősített katonai alakulatok őrzik. A Scotland Yard ugyanis állítólag olyan információk birtokába jutott, hogy az al-Kaida terrorszervezet utasszállítók elleni támadásra készül.