Ikreket szült egy 58 éves brit nő

Ikreket szült egy 58 éves brit asszony, és ezzel ő lett a legidősebb anya, aki ikreket szült a szigetországban. A korábban óvodai gondozóként dolgozó Janet Bosher mesterséges megtermékenyítési eljárás (IVF) során esett teherbe a Ian Craft professzor által vezetett londoni intézetben, mely elsősorban 50 évnél idősebb asszonyok gyermekáldását kívánja elősegíteni.

 

Ikreket, egy lányt és fiút szült egy 58 éves brit nő. Az asszony első gyermekei  - Sara és James - császármetszéssel születtek, és jövetelük okozta boldogságot az asszony élettársának 11 nappal ezelőtt bekövetkezett halála árnyékolja be.

"Sosem fogom elfelejteni azt az érzést, ami gyermekeimet meglátva kerített hatalmába. Sírtam és nagyon szerencsésnek éreztem magamat, el sem tudom képzelni, hogy fért el bennem ez a két szépség" - nyilatkozta a boldog kismama.

Nem az 58 éves kismama a szigetország legöregebb szülő nője, ugyanis Craft professzor segítségével 1997-ben, 60 évesen született fia egy brit asszonynak. Ugyancsak az orvos segédkezett az elmúlt hónapban is egy szintén 58 éves asszony szülésében.

A Ian Craft vezette termékenységi központban születtek először mesterséges megtermékenyítés révén világra jött ikrek 1982-ben. Az orvos intézete az egyetlen az Egyesült Királyságban, amely vállalja, hogy anyává teszi az 50 évnél idősebb gyermektelen asszonyokat. Az orvos elmondása szerint minden terhesség esetében nagyon körültekintően jár el, a gyermekvállalásra jelentkező párokkal sokat beszélget és a megtermékenyítésbe csak egy szakértőkből álló bizottság engedélyezése után kezd. Craft szerint az idős szülők nagyon szeretik és vigyáznak gyermekeikre.