Újra üzent Oszama bin Laden

Oszama bin Laden, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet vezetője folytatni
akarja Amerika-ellenes harcát, és azt hangoztatja, hogy Irak után további arab országok lesznek az Egyesült Államok célpontjai. A terroristavezérnek tulajdonított újabb hangfelvételen, amelynek szövege az interneten jelent meg - és az al-Hajat című arab lap ismerteti, közölve, hogy Kairóban jutott a hangszalaghoz -, bin Laden "idiótának" és "korunk fáraójának" nevezi George Bush amerikai elnököt.

Újabb üzenet jelent meg az interneten, amit az al-Kaida vezérének, Oszama bin Ladennek tulajdonítanak. A terroristavezér ebben arra buzdítja a muzulmánokat, hogy "higgyék el, le lehet győzni az amerikaiakat", utalva azokra a támadásokra, amelyeket amerikai célpontok elleni hajtottak végre világszerte az elmúlt évek során.

Az al-Kaida vezetője elítéli az arab országok ellen folytatott amerikai "keresztes háborút", s úgy véli, hogy egy Irak elleni amerikai háború "csak egy szakasz" lenne abban az  agressziósorozatban, amely más országok, így Szíria, Irán, Egyiptom és Szudán ellen irányul. "Egy új Sykes-Picot egyezmény készül ellenünk, ezúttal Bush-Blair egyezmény ugyanazokkal a célokkal, a keresztesek törekvésével az iszlám nemzet lerombolására" - mondta Oszama bin Laden a Közel-Keletet felosztó, 1916-os Sykes-Picot (brit-francia) egyezményre utalva.
   
A terroristavezér szerint az Irak elleni fenyegetés "nem egy átvonuló nyári felhő, hanem stratégiai cél" az Egyesült Államok politikájában, amely "Nagy-Izrael" megteremtése érdekében "fel akarja darabolni" a térséget. "Nagy-Izrael magában foglalná Irak,
Egyiptom, Szíria, Libanon, Jordánia jelentős területeit, egész Palesztinát, és még a szent mecsetek földje (Szaúd-Arábia) nagy részeit is."
   
Oszama bin Laden ismét elismeréssel szólt a 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrortámadások végrehajtóiról, "szép és bátor tetteknek", "nagy vívmányoknak" nevezte a merényleteket, amelyek "nyilvánvalóvá tették a harcot a keresztesek és muzulmánok között", megmutatva, hogy "le lehet sújtani Amerikára, és meg lehet alázni" Washingtont. Üzenetében ugyanakkor élesen kikelt Hamid Karzai ellen, "amerikai kémnek" titulálva az afgán elnököt.


KAPCSOLÓDÓ CIKK