Lelőttek egy nigériai diplomatát Prágában

Agyonlőtték a nigériai konzult, egy adminisztrátort pedig megsebesítettek a cseh fővárosban a nagykövetség épületében. A rendőrség már őrizetbe vette a lehetséges elkövetőt, egy 72 éves cseh férfit. A gyilkosság indítéka egyelőre nem ismert.

Halálos lövés érte a nigériai konzult Prágában a nagykövetség épületében szerda délben. Egy adminisztrátort a kezén ért lövés, őt jelenleg kórházban ápolják. A rendőrség már őrizetbe vett egy 72 éves cseh férfit, akit a gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak.

A rendőrség közlése szerint a feltételezett elkövető délelőtt kereste fel a konzult az irodájában. Azt nem tudni, hogy milyen jellegű ügyről tárgyalt a két férfi. A konzul irodájából később lövések hallatszottak, majd egyelőre tisztázatlan körülmények között megsebesült az épület egy másik helyiségében dolgozó adminisztrátor is.

Az adminisztrátor - akit kezén ért a lövés - értesítette a nagykövetség biztonsági embereit, akik lefogták a lövéseket leadó férfit. A sebesült alkalmazottat kórházba szállították, a konzulon azonban nem tudtak segíteni, az 50 éves férfi ugyanis már a helyszínen meghalt. A gyanúsítottat szintén kórházba szállították, a férfi ugyanis lelkileg összetört a gyilkosság helyszínén.