Nagy-Britannia hazahívja Irakból állampolgárait

A brit külügyminisztérium szerdai közleményében felszólította állampolgárait, hogy haladéktalanul hagyják el Irakot. A brit külügyminisztérium felszólítást azzal indokolta, hogy az iraki térségben növekvszik a feszültség és a terroristacselekmények kockázata.

Nagy-Britannia szerdán felszólította állampolgárait, hogy haladéktalanul hagyják el Irakot - írja a BBC. A brit külügyminisztérium ugyanis attól tart, hogy az iraki térségben növekvő feszültség miatt a brit állampolgárok terrorakciók áldozatai lehetnek. A külügyminisztérium szerdai közleményében Irakhoz hasonlóan veszélyesnek nevezte a szomszédos Kuvaitot, illetve Izraelt is, ezért London arra kéri a briteket, hogy csak a legszükségesebb esetben utazzanak ezekbe az országokba.

A felhívás érvényes a térség országainak brit diplomáciai képviseletein tartózkodókra is. A brit kormány ezért mindenkit hazarendel, akire nincs szükség a legfontosabb diplomáciai feladatok ellátására az adott országokban.

A brit külügyminisztérium felhívásában emlékeztet rá, hogy az Öböl-háború idején több brit állampolgárt tartottak fogva túszként Irakban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK