Irak újabb tömegpusztító fegyverei megsemmisítését igazoló állítólagos bizonyítékot adott át az ENSZ fegyerzetellenőreinek. Tony Blair brit miniszterelnök figyelmeztette az Irak leszerelésében külön utat járó francia-német-orosz szövetséget, hogy ne dőljenek be Szaddám taktikájának, amelynek csak időhúzás a célja.

Irak újabb állítólagos bizonyítékot adott át Hans Blixnek, az ENSZ fegyverzetellenőrei vezetőjének, amely arra hivatott, hogy bizonyítsa Irak együttműködését és tömegpusztító fegyvereinek az ENSZ határozatának megfelelő megsemmisítését. Blix ugyanakkor egy Bagdad közelében feltárt gyanús bombaleletről is beszámolt. A fegyverzetellenőrök legközelebb március elsején adnak számot iraki munkájukról.

Tony Blair brit miniszterelnök elvetette a Párizs, Berlin és Moszkva által kidolgozott tervet, mely szerint határozatlan időre hosszabbítanák meg a fegyverzetellenőrök munkáját Szaddám birodalmában. Blair szerint ez csak időhúzás Szaddám részéről.

Blix szombatig adott határidőt Iraknak középhatósugarú rakétáinak megsemmisítésének megkezdésére, eddig azonban semmilyen jele nincs annak, hogy Irak tartaná magát az ENSZ határozatához. Ezzel ellentétben Szaddám egy interjúban bejelentette, hogy nem fogja megsemmisíteni az asz-Szamúd-2-es rakétáit.