Riadalom egy észak-koreai rakéta miatt

A Japán tenger nemzetközi vizeibe csapódott egy észak-koreai rakéta. A dél-koreai hadsereg több egységét riadókészültségbe helyezték. Az eset idején számos magas rangú politikus érkezett Szöulba a dél-koreai elnök beiktatására.

Észak-koreai rakéta csapódott hétfőn a Japán tenger nemzetközi vizeibe; a rakéta észlelésekor riadókészültséget rendeltek el a dél-koreai hadsereg több egységénél.

A rakétáról hírt adó dél-koreai védelmi illetékesek egyelőre nem tudták meghatározni, milyen típusú és hatótávolságú eszközről van szó, csak azt közölték teljes bizonyossággal, hogy a rakétát Észak-Korea területéről indították, és a Japán tenger nemzetközi vizeibe csapódott be. Egyelőre nem tudjuk, hogy új rakéta tesztelése történt, vagy csupán rendszeres lőgyakorlataik egyikét tartották az északi csapatok - közölték dél-koreai katonai illetékesek.

Az eset akkor történt, amikor számos magas rangú külföldi politikus - többek között Colin Powell amerikai külügyminiszter - érkezett Szöulba, az új dél-koreai elnök beiktatási ünnepségére.

KAPCSOLÓDÓ CIKK