Romano Prodi, az EU kormánya, az Európai Bizottság elnöke is részt vesz csütörtökön a budapesti Önkormányzati EU-csúcs című rendezvényen. Az olasz politikus mellett felszólal Medgyessy Péter miniszterelnök és a kormány több tagja is.

Forrás: EPA
Romano Prodi

Önkormányzati EU-csúcs címmel kampányrendezvényt tart a kormány. Az esemény vendége Romano Prodi, az Európai Bizottság elnöke, aki Medgyessy Péter miniszterelnök meghívásának tesz eleget. Az EU kormányának vezetője így vesz részt a csatlakozást népszerűsítő kampányban.

A rendezvényen részt vesznek az ország összes önkormányzatának polgármesterei a kőbányai városközpontban, a Hungexpo A pavilonjában. Az EB elnökén kívül beszédet mond Medgyessy Péter miniszterelnök, Kovács László külügyminiszter, Lamperth

Mónika belügyminiszter, Magyar Bálint oktatási miniszter, Baja Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai és Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője és Palánkai Tibor, az EU Kommunikációs Közalapítvány kuratóriumi elnöke.

A polgármesterek a beszédek után szekciókban tárgyalnak. Mindeki előre jelezte, hogy mely témában szeretne részt venni beszélgetéseken, amelyeken a miniszterektől is kaphatnak válaszokat. Emellett a pavilonban 18 minisztérium, az EU magyarországi delegációja és az EU Kommunikációs Közalapítvány külön-külön standot állít fel, ahol a polgármesterek részletes tájékoztatást és háttéranyagokat kaphatnak.