Már 20 ezer hívás a 181-es EU-vonalra

Több mint 20 ezren telefonáltak eddig az Európai Unió Kommunikációs Közalapítvány (EUKK) telefonos információs rendszeréhez; az alapítvány 10 napja indította el ezt a szolgáltatást.

A közalapítvány közleménye szerint a telefonálók közül körülbelül 13 ezren az automata információs rendszeren keresztül kaptak választ, 7 ezren pedig személyesen tették fel kérdéseiket vagy jelezték további információigényüket.  Mint írják, az első napokban a telefonálók kérdéseinek mintegy felére rendelkeztek kész válasszal, mára pedig ez az arány 80 százalékra nőtt.

Aki olyan kérdést tesz fel, amelyre nincs azonnali válasz, azt a központ a válasz beszerzése után telefonon, e-mailben vagy levélben tájékoztatja - olvasható a közlésben, amelyben hozzáteszik: a beérkezett kérdések alapján folyamatosan töltik fel a rendszer tudásbázisát, azaz az új kérdésekre kidolgozott válaszokkal folyamatosan egészítik ki az automatikus válaszadó rendszert.

A feltett kérdések alapján készült statisztika szerint a legnagyobb érdeklődés a nyugdíjak és a bérek csatlakozás utáni alakulása, az útlevél nélküli utazási lehetőségek, az adózási, illetve a vám és szállítmányozási kérdések iránt van, de gyakori a külföldi autóvásárlással kapcsolatos felvetés.

Az elmúlt napokban egyre több a kis- és középvállalkozások EU-támogatására vonatkozó információigény, és - ez a megnövekedett érdeklődést jelzi - egyre többen tudakozódnak a megyeszékhelyeken működő Európai Információs Pontok, az egyes minisztériumok elérhetősége, részletes információforrások iránt - áll a közlésben.

A tájékoztatás szerint a vártnál kevesebb, ugyanakkor sokkal részletesebb kérdést tesznek fel a mezőgazdasággal összefüggő témákban. Az EUKK telefonos információs szolgálata február 19-én kezdte meg működését, és azóta a hét minden napján 8 és 22 óra között fogadja a hívásokat.

A közlemény szerint a tizedik napja működő telefonközpont az első napi nagy roham után késedelem nélkül tudja fogadni a hívásokat, napszaktól függően 20-25 felvilágosítás nyújtására kész munkatárs áll az érdeklődők rendelkezésére.