Pótválasztás kezdődött vasárnap Törökország egy délkeleti tartományában. A választás eredményeképpen, új kormány alakulhat Ankarában, és a kormányfői székbe juthat Recep Tayyip Erdogan, a muzulmán-konzervatív kormánypárt, az Igazság és Fejlődés Pártja
(AKP) elnöke, aki a múlt novemberi parlamenti választások idején még el volt tiltva a parlamenti képviselői helytől és a miniszterelnöki poszttól.

Törökország délkeleti részén fekvő Siirt tartományban három parlamenti helyért folyik a küzdelem. Tayyip Erdoganon, a muzulmán-konzervatív kormánypárt, az Igazság és Fejlődés Pártja elnökén kívül az ellenzéki szociáldemokraták és két kis baloldali töredékpárt jelöltjei pályáznak a mandátumokra. A novemberi parlamenti választásokon az Erdogan vezette AKP abszolút többséget szerzett, de a pártelnök mégsem válhatott kormányfővé, mert korábban izgatásért elítélték. Jelenleg pártbéli munkatársa, Abdullah Gül tölti be a miniszterelnöki tisztet.

Időközben az AKP olyan alkotmány- és törvénymódosításokat hajtatott végre Törökországban, amelyek megnyitották az utat a párt vezetőjének kormányfővé válása előtt.