Belgrád: letartóztatták Arkan özvegyét

Kapcsolatban állt a zimonyi klán vezetőivel Arkan özvegye, állítja a szerbiai rendőrség. Ezért Ceca Raznatovic műnépdal-énekest letartóztatták Belgrádban. Az országos méretű szervezett bűnözés elleni akcióban eddig 400 személyt tartóztattak le.

Letartóztatták Zeljko Raznatovic Arkan özvegyét Belgrádban. Svetlana Ceca Raznatovic közeli kapcsolatban volt Milorad Lukovic Legijával, az úgynevezett zimonyi klán vezetőjével.

Ezt a szervezett bűnözői csoportot gyanúsítják Zoran Djindjic miniszterelnök meggyilkolásával.

Arkanék erődítményszerű háza Belgrád egyik előkelő negyedében áll. Az épületet a csendőrök és a rendőrök vették körbe, Ceca testőreit őrizetbe vették szemtanúk szerint. Ceca házában házkutatást tartanak - jelentette a B92.

Arkan volt a Szerb Önkéntes Gárda (SDG) elnevezésű félkatonai osztag parancsnoka. Az SDG-t a szerbiai titkosszolgálata hozta létre. Arkant 2000 januárjában ölték meg ismertetlen merénylők.

Özvegye Szerbia egyik legismertebb műnépdal-énekese.

Korábbi kapcsolatok

A rendőrség szerint Ceca a miniszterelnök elleni merénylet előtt és után kapcsolatban volt a zimonyiakkal.

Legija és Dusan Spasojevic Siptar, a klán második embere többször is Ceca házában éjszakáztak a merénylet előtti napokban, álltja a rendőrség.

A rendőrség szerint Ceca már a Djindjic elleni sikertelen merénylet idején is exponálta magát: pénzt adott Dejan Milenkovic Bagzi családjának. Milenkovic teherautóval rohant a Djindjic miniszterelnököt szállító konvojba februárban. A merényletkísérletnek nem volt sérültje, Milenkovicot rövid időn belül szabadlábra helyezték

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK