Izraeli-palesztin tűzpárbaj Bét-Hanunban

Izraeli katonák behatoltak csütörtök hajnalban a Gázai övezet északi részén fekvő Bét-Hanun palesztin városba. Egy palesztin megsebesült.

Izrael felszámolja az öngyilkos merénylőket
Az utóbbi hetekben izraeli csapatok gyakran hatoltak be a Gázai övezetben palesztin városokba és menekült-táborokba. E műveletek célja az, hogy felkutas-sák és elfogják az öngyilkos merényletekért felelős Hamász szélső-séges palesztin szervezet tagjait, illetve felszámol-ják az illegális fegyverké-szítő műhelyeket.

Szemtanúk elmondása szerint mintegy tíz harckocsi és egy harci helikopter támogatta az izraeli alakulatot. A helikopterről két rakétát lőttek ki egy rendőri posztra, miközben a harckocsik a lakóövezet felé tartottak. A palesztin fegyveresek tüzet nyitottak az izraeli katonákra, akik viszonozták a tüzet.

Izraeli katonai források szerint a hadműveletet azon titkosszolgálati jelentések alapján rendelték el, amelyek szerint palesztin fegyveresek támadásokat készítenek elő Bét-Hanunban.

Az AFP úgy tudja, hogy a helikopter Jasszer Arafat palesztin elnök testőrsége, a Force-17 egyik állására lőtt ki rakétákat, és ekkor sebesült meg a testőrség egyik tagja.