A zimonyi klán újabb vezetőjét fogták el

A szerb rendőrség elfogta Miladin Suvajdzicot, alvilági nevén Djura Mutavit, ezzel a Zoran Djindjic szerb miniszterelnök meggyilkolásának megszervezésével és végrehajtásával vádolt zimonyi klán újabb vezetője került rács mögé - derül ki a szerb rendőrség vasárnapi közleményből.

Mutavit a zimonyi klán egyik vezetőjeként tartotta számon a rendőrség. A bűnbandának dolgozott Mutavi 62 éves édesanyja, Iboljka Suvajdzic is, egészen egy héttel ezelőtti letartóztatásáig. A zimonyi klán az ő tanyáján rendezte be egyik "magánbörtönét", ahol túszaikat tartották fogva. A letartóztatáskor a tanyán rengeteg fegyvert találtak.

Djura Mutavi letartóztatása újabb sikerként könyvelhető el a zimonyi bűnbanda ellen folytatott hajtóvadászatban. Eddig féltucatnyi klánvezető került rendőrkézre. A bűnszövetkezett három vezetője közül kettőt, Dusan Spasojevicet és Mileta Lukovicot csütörtökön tűzharcban lelőtte a rendőrség terroristaelhárító egysége. A bűnbanda harmadik vezetője, Milorad Lukovic Legija, a vörössapkás osztag egykori parancsnoka egyelőre szökésben van.

KAPCSOLÓDÓ CIKK