Újabb áldozata van a tüdőgyulladásnak

Tizenkettőre emelkedett a járványos atípusos tüdőgyulladás halálos áldozatainak száma Hongkongban. Az egykori brit koronagyarmat egészségügyi hatóságainak vasárnapi közlése szerint a hét végén 45 új megbetegedést regisztráltak, s ezzel a fertőzöttek száma 450-re nőtt.

A volt brit gyarmaton továbbra is zárva tartanak a bankok, az iskolák, a máskor nyüzsgő városban alig van élet. Karanténba zártak mintegy ezer olyan személyt, akik a betegekkel érintkeztek. A hatóságok ezzel próbálnak úrrá lenni a terjedő járványon, amely egyre nagyobb pánikot okoz.

A járvány miatt egyre több ország javasol utazási korlátozásokat. Az Egyesült Államok a korábbi figyelmeztetéseket kiterjesztette Kínára és Szingapúrra is. Az atlantai egészségügyi hatóságok azt javasolják, hogy a nem feltétlenül szükséges utazásokat Kínába, Hongkongba, és Szingapúrba halasszák el, valamint Vietnamba se utazzak, míg nem tisztázódik a helyzet - írja a CNN.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint eddig világszerte 1550 megbetegedést észleltek 13 országban, és 54-re nőtt az atípusos tüdőgyulladás halálos áldozatainak száma.

KAPCSOLÓDÓ CIKK