Floridában szállt le az eltérített kubai gép

Földet ért a floridai Key Westben az éjjel eltérített kubai repülőgép, fedélzetén huszonhat utassal és a személyzettel. A gépeltérítő megadta magát az FBI embereinek, az utasok - köztük három kisgyerek - sértetlenek. A terrorista még indulás előtt, Havannában elengedtek húsz utast.

Floridában leszállt az a kubai utasszállító, amelyet 46 utassal a fedélzetén keddre virradóra kerített hatalmába egy gépeltérítő, azzal fenyegetőzve, hogy kézigránáttal felrobbantja a repülőgépet, ha az nem viszi őt az Egyesült Államokba. Erről a CNN számolt be. A kubai hatóságok korábban több terroristáról beszéltek.

Az utasszállítót az FBI emberei várták a floridai repülőtéren. A terrorista megadta magát, az utasok - köztük három kisgyerek - sértetlenek - nyilatkozta a hírtelevíziónak Steve Torrance, a helyi rendőrség szóvivője. Szemtanúk arról számoltak be, hogy a gépről magasra emelt kézzel, libasorban szálltak le az emberek, és a biztonsági emberek utasítására mindenkinek le kellett hasalni a betonra.

Az An-24-es típusú, légcsavaros kubai utasszállító Nueva Geronából, az Ifjúság szigetéről indult utasaival - köztük hat gyerekkel - és a személyzettel Havannába. A gép a terrorista fenyegetőzése miatt rendkívüli leszállást hajtott végre Havannában, miután nem volt elegendő üzemanyaga az amerikai partokig.

A repülőgép egész nap a havannai nemzetközi repülőtéren vesztegelt, ahol a kubai hatóságok megpróbáltak egyezkedni a terroristával, hogy engedje szabadon az utasokat. A nemzetközi José Martí repülőteret lezárták.

Az utasok közülük húszat a nap folyamán elengedtek. A távozók a hátsó ajtón át ugrottak ki a légi járműből. Ezután üzemanyagtöltő teherautó közelítette meg a szovjet gyártmányú gépet, majd az elindult az Egyesült Államok felé.

KAPCSOLÓDÓ CIKK