Több utas elhagyta az eltérített kubai gépet

Több géprabló lehet azon a kubai utasszállító gépen, amelyet hétfő éjjel térítettek el. A kubai hatóságok közlése szerint az egész napos tárgyalás után kedden húsz utas elhagyta a gépet, de huszonhatan még mindig a havannai reptéren veszteglő repülőn ülnek.

Húsz ember elhagyta azt a kubai utasszállítót, amelyet 46 utassal a fedélzetén keddre virradóra kerítettek hatalmukba gépeltérítők, azzal fenyegetőzve, hogy kézigránáttal felrobbantják a repülőgépet, ha az nem viszi őket az Egyesült Államokba.

Az An-24-es típusú, légcsavaros kubai utasszállító Nueva Geronából, az Ifjúság szigetéről indult utasaival - köztük hat gyerekkel - és a személyzettel Havannába. A gép a terroristák fenyegetőzése miatt rendkívüli leszállást hajtott végre Havannában, miután nem volt elegendő üzemanyaga az amerikai partokig.

A gép egész nap a havannai repülőtér kifutópályáján vesztegelt, a kubai hatóságok megpróbáltak egyezkedni a terroristákkal, hogy engedjék szabadon az utasokat. A nemzetközi José Martí repülőteret lezárták.

KAPCSOLÓDÓ CIKK